PUTOVANJE U VENECIJU I OTOKE LAGUNE

VENECIJA I OTOCI LAGUNE

VENECIJA – ČUDESNA I JEDINSTVENA

Glavni grad talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Veneto. Poznat kao grad na vodi, Venecija broji oko 270 000 stanovnika i obuhvaća 412 km2. Smatra se jednim od najljepših i najromantičnijih gradova na svijetu, sa svojim kanalima, gondolama i bogatom povijesti. Grad je smješten na sjeveru Jadranskog mora u venecijanskom zaljevu i obuhvaća 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni koja se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeke Po na jugu i Piave na sjeveru. Neizostavne znamenitosti za posjetiti u Veneciji svakako su Trg Svetog Marka koji se smatra središtem Venecije i mjesto je održavanja brojnih festivala, bazilika Sv. Marka, Duždeva palača, sat Sv. Marka, bazilika Sv. Marije od Zdravlja, a posebno je privlačan sustav kanala s gotovo 4 km dugim Canalom Grande koji presijeca grad u obliku golemog slova S te po kojem je neizostavna romantična vožnja gondolom.

Cijena putovanja od: 850,00 HRK

Odredište: Venecija i otoci lagune

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus

Termini putovanja:

 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) ZAGREB, RIJEKA, VERONA

Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju prema Veroni uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u VERONU, grad najpoznatijih svjetskih ljubavnika, Romea i Julije. Razgled grada: PIAZZA ERBE, ARENA, AUGUSTEO, PONTE DI PIETRA, ARCO DEI GAVI NA CORSO CAVOURU, JULIJINA KUĆA, PIAZZA DEI SIGNORI, OD SREDNJOVJEKOVNIH SVJETOVNIH SPOMENIKA TU JE UTVRDA-PALAČA CASTELVECCHIO, LOGGIA DEL CONSIGLIO, PALAZZO DEL COMUNE…Vožnja autobusom prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2) VENECIJA, OTOCI LAGUNE

Doručak. Odlazak iz hotela u pravcu Punte Sabbioni. Ukrcaj na brod na relaciji Punta Sabbioni – Venezia / Riva degli Schiavoni. Šetnja i upoznavanje sa ulicama i trgovima sestrijera Castello i San Marco (CRKVE SAN ZACCHARIA, S. S. GIOVANNI E PAOLO, SANTA MARIA DEI MIRACOLI, PONTE RIALTO, SAN STEFANO, SAN MARCO, PROKURATIVE, PIAZZA SAN MARCO, DUŽDEVA PALAČA…).. Fakultativni izlet na OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO). Večernji povratak vaporettom na Punta Sabbioni. Noćenje.

3) PADOVA, VILLA BARBARIGO, ARQUA PETRARCA, ZAGREB

Doručak. Odlazak do VILLE BARBARIGO iz 16. stoljeća, koja se nalazi na više od 40 hektara, koji je sagradila mletačkea plemićka obitelji Barbarigo sa reprezentativnim baroknim vrtom, statuama,… Dolazak u mjesto ARQUÀ PETRARCA , koja je dio kluba NAJLJEPŠIH SELA U ITALIJI i dobio je nagradu za izvrsnost u turizmu, ugostiteljstvu i okolišu. Arquà je mjesto gdje pjesnik Francesco Petrarca živio posljednje četiri godine svog života (1370-1374). Kuća u kojoj je živio, sada je muzej posvećen pjesniku. Nastavak vožnje do PADOVE grada čuvenog po BAZILICI ANTUNA PADOVANSKOG I CRKVI LEOPOLDA MANDIĆA. Razgled grada: CAPPELLA DEGLI SCROVEGNI, CHIESA DEGLI EREMITANI, PALLAZO DELLA RAGIONE, BASILICA DI SAN’T ANTONIO, PRATTO DELLA VALLE… Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje do polaska. Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u večernjim satima, te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja u Beč:

  • 850,- kn

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV,video, WC), 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Venetu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, povratna dnevna karta za vaporetto 12€, fakultativni izlet na OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO) 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta..

 

Napomene za putovanje u Veneciju:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika,Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel