PUTOVANJE U RIM

RIM

Rim je vječni grad kojeg bi svatko trebao barem jednom posjetiti! Središte velikog Carstva i katoličke crkve, grad nevjerojatne povijesne važnosti i obilja umjetnina, antičkih ostataka i najznačajnijih crkava svijeta. U Rimu se oblikovao današnji svijet, ovdje je Zapad dobio svoj oblik i saržaj, a kada Rimu dodamo Padovu i Orvieto, povratak kući brodom u udobnim kabinama, dobivamo putovanje kojem je teško odoljeti.

Cijena putovanja od: 2.290,00 HRK

Odredište: Rim- Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: brod

Termini putovanja: 05.10./26.10. 2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) petak SPLIT – PADOVA

Sastanak putnika za putovanje u Rim i Padovu iz Splita na autobusnoj stanici Sukoišanska u 5:00 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, ukrcaj u autobus i vožnja autocestom prema Italiji. Dolazak u Padovu očekujemo između 14h i 15h. Obilazimo grad: Prato della Valle, najširi talijanski trg s vodenim kanalima, mostićima i prekrasnim kipovima. Zatim odlazimo do Bazilike Svetog Antuna Padovanskog uz koju je i klaustar. Razgled bazilike i slobodno vrijeme. Povratak u autobus i nastavak vožnje u smjeru obližnje Bologne. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje.

2) subota ORVIETO – RIM

Raniji doručak. Naše putovanje u Rim i Padovu danas započinjemo odjavom iz hotela i ranijim polaskom (8:30 sati) Rimu. Oko 11 sati stižemo u Orvieto, maleni grad koji je uistinu neobično lijep. Obilazimo najveću znamenitost grada, Katedralu Santa Maria Assunta podignuta u romaničkom i gotičkom stilu. Orvieto se diči i svojim palačama poput Biskupske palače, Palazzo dei Popolo i Palazzo dei Papi, te slikovitim gradskim trgovima. Slobodno vrijeme i nastavak putovanja za Rim (oko sat i pol vožnje). Smještaj u hotel. Kasnije popodne šetnja gradom uz obilazak: Bazilika Santa Maria Maggiore, Piazza Spagna, Fontana di Trevi, Piazza Navonna, Pantheon. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

3) nedjelja RIM & VATIKAN

Doručak. Naše putovanje u Rim i Padovu danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države svijeta, u kojoj je sjedište Svete stolice i time Rimokatoličke crkve. Obilazimo Baziliku svetog Petra, imamo vremena za spuštanje u kriptu ili uspon na slavnu kupolu. Nakon obilaska odlazimo javnim prijevozom do Rimske katedrale, Sveti Ivan Lateranski. Obilazimo ovo zdanje, razgledavamo Scalle Sante i Krstionicu. Šetnja (oko 1km) do Koloseuma, impresivnog amfiteatra u srcu Rima. Slijedi razgled antičkih ostataka grada, Kapitolij, Rimski forumi, Trajanov stup. Uz Koloseum nalazi se i crkva San Pietro in Vincoli u kojoj je Michelangelov Mojsije. Do hotela ćemo prošetati uz Via Nazionale do Piazza della Republica. Noćenje.

4) ponedjeljak VATIKANSKI MUZEJI – ANCONA

Doručak. Naše putovanje u Rim i Padovu danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Deponiramo prtljagu i odlazimo javnim prijevozom (najbrži način zbog zakrčenosti rimskih ulica gustim prometom) do slavnih Vatikanskih muzeja. Obilazak ove nevjerojatne zbirke umjetnina, uključujući i Sikstinsku kapelu do 13 sati. Odlazimo do Stazzione Termini i polazimo autobusom za Anconu. Vožnja traje oko tri i pol sata. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćna plovidba za Split.

5) utorak ANCONA – SPLIT

Predviđeni dolazak u splitsku trajektnu luku je u 7 sati. Naše putovanje u Rim i Padovu iz Splita završava.

Cijena putovanja u Rim:

  • 2.290,00 kn – cijena s popustom za one koji cjelokupnu uplatu izvrše 21 dan prije polaska uplatom na račun agencije
  • 3.199,00 kn – redovna cijena programa za one koji min. 60% uplate izvrše do 21 dan prije polaska, a preostalih max. 40% uplate vrše terećenjem CC na 1-6 mjesečnih obroka

Cijena putovanja u Rim uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom prema relacijama iz programa putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom: 1 noć uz rutu putovanja (okolica Bologne) i 2 noći u Rimu, 1 noćenje tijekom plovidbe brodom Ancona – Split (unutrašnje dvokrevetne kabine), pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Rim ne uključuje:

Boravišnu pristojbu u Rimu (nekoliko eura po osobi i po noćenju, a moguća je isključiva uplata na recepciji hotela, gotovinom prilikom preuzimanja ključeva), smještaj u jednokrevetnoj sobi i brodskoj kabini (doplata iznosi 1.290,00 kn), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 100,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje u Rim iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod low – cost letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta ne služi se besplatno jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o. Explora Travel

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel