Putovanje u Maroco

Maroco

Maroko vas očekuje sa svim svojim bojama i šarmom, drevnim palačama, krivudavim uličicama, odličnom hranom i pristupačnim domaćinima. Posebna pogodnost je polazak iz Splita. Uz odličan program, provjereni hoteli i vrhunske vodiče dopustite sebi predah i bijeg od svakodnevice u čarobnom Marakešu, Fesu, Rabatu i Casablanci.

Cijena putovanja od: 6.990,00 HRK

Odredište: Maroco

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: Avion

Termini putovanja: 12.04.2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) srijeda 12.4. SPLIT – CASABLANCA

Okupljanje skupine za putovanje u Maroko iz Splita u 16:45 sati u zračnoj luci Split. Prijava na let, granične i sigurnosne formalnosti. Let Split – Frankfurt 18:35/20:20. Let Frankfurt – Casablanca 22:15/00:50 (+1). Granične formalnosti, preuzimanje prtljage, te ukrcaj u autobus. Transfer prema hotelu 4*, smještaj u sobe i noćenje.

2) četvrtak 13.4. MARRAKECH

Doručak. Vožnja za Marrakech. Grad ima više od milijun stanovnika i četvrti je po broju žitelja u Maroku. Medina se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Ovo je spektakularni kraljevski grad osnovan na početku dinastije Almoravida sredinom XI. stoljeća. Osim obrta i trgovine, gospodarstvo mu obilježava i turizam s više od dva milijuna posjetitelja godišnje. Tijekom obilaska upoznat ćemo Gradsku vječnicu, gradska vrata Bab Agnaou i gradske zidine medine, povijesni trg Jemaa el Fnaa, džamiju Kutubia, Mauzolej Almoravida, Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, te slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Noćenje.

3) petak 14.4. MARRAKECH – OURIKA

Doručak. Danas ćemo upotpuniti naš pregled Marrakecha. Posjet vrtovima Majorelle koji su pripadali Yves Saint-Laurentu, te Medresi Ben Jusufa. Slobodno vrijeme za šetnju i trgovinu po suku (natkrivenim trgovačkim uličicama koje su najveće u Maroku). Popodne je moguće organizirati fakultativni posjet dolini Ourika. U podnožju Atlasa nailazimo na autentična berberska naselja. Ovdje možete pribaviti arganovo ulje, suvenire od alabastera ili nakit. Uživat ćemo u pogledu na rijeku koja na nekim mjestima tvori brzace i male vodopade u svom toku po obroncima Atlasa. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4) subota 15.4. SREDNJI ATLAS

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do grada Beni Mellal. Ovdje je glavno poljoprivredno središte Maroka. Radimo stanku za ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Tijekom današnje vožnje upoznajemo slikovitu i prelijepu unutrašnjost Maroka, malena sela i gradove koji nisu razvikana odredišta, ali se odlikuju slikovitim prizorima, autentičnom arhitekturom i zanimljivim gradićima. Nekima je upravo ovo najzanimljiviji dio putovanja. Putujemo preko mjesta Immouzer du Kanda, skijaškog središta Ifrane, preko Srednjeg Atlasa. Po dolasku u Fes smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5) nedjelja 16.4. FES

Doručak. Fes je jedan od četiri kraljevska grada Maroka, a u njemu živi oko 800.000 stanovnika. Medina Fes el Bali je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. U gradu je najstarije sveučilište na svijetu još uvijek u funkciji, Al-Karauine, osnovano 859. godine. Obilazak grada u pratnji vodiča: Bouanania medresa, fontana Nejjarine, mauzolej Idrissa II. Šetnja starom jezgrom (medina) koju odlikuju šarene, krivudave ulice koje se isprepliću u nevjerojatno slikovit mozaik. Ovdje su radionice u kojima se izrađuju predmeti od kože, srebra, keramike. Razgled Židovske četvrti i Kraljevske palače (izvana). Dio vremena Slobodan za uživanje u atmosferi i šetnji labirintom starih ulica, kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6) ponedjeljak 17.4. MEKNES – VOULUBILIS

Doručak. Vožnja za Meknes. Okolica i grad su poznati po poljoprivredi, industriji, obrtu i trgovini – od maslina do vune i cementa. S obzirom na povijesno značenje jača i turizam. Grad je bio prijestolnica Maroka od 1672. do 1727. Obilazak središta u pratnji vodiča: Gradska vrata Bab Mansoura, džamija Moulay Ismaila, Sultanova palača El Mekzen, Mauzolej Mulaj Ismaila i medina. Slobodno vrijeme za ručak. Kraća vožnja kako bismo stigli do Volubilisa – izvanrednog arheološkog lokaliteta s ostacima antičkog polisa. Nastavak za Rabat. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7) utorak 18.4. RABAT – CASABLANCA

Doručak. Obilazimo Rabat koji je glavni grad Maroka. Grad bogate kulturno-povijesne baštine (na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine) koji je spoj novog i starog. Noviji dio grada uglavnom je podignut u vrijeme francuskog protektorata, a projekt je bio jedan od najvećih i najambicioznijih urbanih projekata XX. stoljeća u Africi. Obilazimo: Ville Nouvelle (moderni dio grada), Židovska četvrt zaokružena zidinama (Mellah), Kraljevski dvor Mechoaur s Kraljevskom džamijom, Medina sa zanatskim radionicama, Oudaya kasbahom s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo-plavim uličicama, Mauzolej Mohameda V. i Hassanov toranj. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi vožnja za Casablancu: Najveći marokanski grad smjestio se uz Atlantik i prvenstveno je važna trgovačka luka. Džamija Hassana II. je po veličini druga na svijetu, odmah iza džamije u Meki. Panoramski obilazimo grad, široke avenije, Katedralu, četvrt Habous i suvremene trgove uključujući i sjajan primjer marokanske secesije – Trg Ujedinjenih naroda. Slobodno vrijeme na Glavnoj tržnici. Predlažemo zajedničku večeru u nekom od gradskih restorana. Kasnije navečer transfer za zračnu luku. Prijava na let za Split. Sigurnosne i granične formalnosti.

8) srijeda 19.4. CASABLANCA – SPLIT

Let Casablanca – Frankfurt 01:40/06:05. Let Frankfurt – Munchen 10:15/11:10. Let Munchen – Split 15:10/16:25. Putovanje u Maroko iz Splita završava.

Cijena putovanja Maroko iz Splita:

  • 6.990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije, cijena vrijedi za prvih 15 prijavljenih.
  • 7.350,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu, cijena vrijedi za prvih 15 prijavljenih.

Cijena putovanja u Maroco uključuje:

First-Minute popust za sve prijavljene do 10.02.2017. i za prvih 15 prijavljenih sudionika putovanja, let zrakoplovom Split – Casablanca – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 6 polupansiona (izostavljamo večeru po dolasku zbog satnice), ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalnog vodiča u Maroku, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Maroco ne uključuje:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Maroko iz Splita iznose 1.590,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.050,00 kn), napojnice vozaču i pratećem osoblju u Maroku – oko 25 USD po putniku, osobne troškove, fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje u Maroco:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 15 prijavljenih putnika, a u slučaju manjeg broja putnika putnici se obvezuju uplatiti razliku. Izražena cijena uključuje FIRST MINUTE popust i vrijedi za sve prijavljene do 10. veljače 2017.

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 14 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 1,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Atlas d.d. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Za sve dodatne  informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel