Putovanje u Crnu Goru

Crna Gora

Malena Crna Gora je fantastično turističko odredište. Prirodne ljepote od kojih zastaje dah, obilje kulturno-povijesnih dragulja i odlična hrana čine ovo putovanje zanimljivim, ugodnim i nezaboravnim. Posjetit ćemo i vinarije kako biste kušali najbolja lokalna vina, a u pogledu hrane vjerujemo kako ćete se ugodno iznenaditi domišljatošću tradicionalni recepata.

Cijena putovanja od:1.150,00 HRK

Odredište: Crna Gora

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus

Termini putovanja: 24.03/ 21.04.2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) petak SPLIT – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR – BUDVA

Sastanak putnika za putovanje Crna Gora iz Splita na autobusnoj stanici Sukoišanska u 5:00 sati ujutro. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak prema Crnoj Gori. Prelazak granice u Crnu Goru očekujemo oko 9 sati ujutro. Iz Perasta, prekrasnog gradića stiješnjenog između brda sv. Ilije i mora, duboko u Bokokotorskom zaljevu, odlazimo na izlet brodićem do otoka Gospe od Škrpjela. Ovo je jedini umjetni otok u Jadranskom moru, a nastao je nasipanjem na hridi na kojoj su mletački pomorci pronašli sliku Blažene Djevice Marije. U neposrednoj blizini je otočić Sv. Đorđa (Jure). Povratak u Perast i kratka stanka za šetnju. Uživajte u tradicionalnim primorskim dvorovima i sredozemnoj atmosferi ovog gradića. Kraća vožnja do Kotora. Obilazimo grad koji je na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine, opasan starim zidinama dužine oko četiri kilometra: Katedrala sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, i nekoliko baroknih palača (popis sakralnih objekata i gospodskih dvorova je uistinu povelik). Nakon obilaska slobodno vrijeme za ručak – kušajte specijalitete od ribe u jednoj od kotorskih konoba, rado ćemo vas uputiti gdje se dobro jede. Nakon obilaska odlazimo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja gradom čije je povijesno središte zanimljivo i donekle podsjeća na Dubrovnik. Noćenje.

2) subota NACIONALNI PARK SKADARSKO JEZERO – VINSKA RUTA

Doručak. Vožnja prema Sutomoru uz stanku za pogled na Sveti Stefan. Prolazimo tunel i izlazimo u gorskom dijelu Crne Gore gdje je smješten Nacionalni park Skadarsko jezero. Istočni dio jezera pripada Albaniji, a zapadni leži unutar teritorija Crne Gore. Izlet brodom po jezeru. Tijekom plovidbe imat ćemo priliku vidjeti otoke i otočiće, raznoliku faunu (posebno ptice močvarice) i stare sakralne objekte na otočićima. Ručak nakon plovidbe (na jednoj od neiskvarenih, skrivenih plaža uz jezero). Kušat ćete lokalne specijalitete, od pršuta do dimljenog šarana i svakojakih plodova jezera. Poslijepodne odlazimo prema jednoj od najvećih vinskih plantaža Europe 13. Jul i posjećujemo vinski podrum. Uživajte u degustaciji fantastičnih i visoko-kvalitetnih vina. Krajem dana radimo stanku u Podgorici, a zatim se vraćamo u Budvu. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

3) nedjelja NACIONALNI PARK LOVĆEN – CETINJE – TIVAT – SPLIT

Doručak. Putovanje u Crnu Goru iz Splita privodimo kraju. Pred nama je još jedan dojmljiv dan. Iz Budve vozimo prema Cetinju i nastavljamo do Nacionalnog parka Lovćen. Ovo je „krov Crne Gore“ njena iskonska jezgra usred koje se uzdiže mitska planina Lovćen (preko 1700 m.n.m.). Šetamo do Mauzoleja P.P. Njegoša kojeg je sagradio slavni hrvatski kipar Ivan Meštrović. Njegoš, legendarni vladar, vladika, ali i poznati književnik i pjesnik ovdje je sahranjen. Uživamo u prekrasnoj arhitekturi Mauzoleja, šetamo i fotografiramo nezaboravne prizore planine, igru kamena i neba uokvirenu fantastičnim pogledima prema Bokokotorskom zaljevu. Slijedi obilazak Cetinja, grada koji je osnovan kao središte države u 15.st. kako su Turci napredovali nizinskim dijelovima Crne Gore. I danas je ovdje službena rezidencija Predsjednika Crne Gore (Plavi dvor). Obilazimo Cetinjski manastir, Njegoševa Biljarda, Vlaška crkva i Crkva na Ćipuru, Dvor kralja Nikole, katolička crkva Sv. Antuna. Slijedi stanka za obilan ručak po našoj preporuci. Povratak prema Primorju. Stanka u Tivtu za nezaboravni užitak – slatke delicije u jednoj iznimnoj slastičarnici (vjerujemo da ćete dio ponude ponijeti sa sobom kako biste se pogostili i počastili svoje ukućane). Dolazak u Split očekujemo u kasnijim večernjim satima. Naše putovanje u Crnu Goru iz Splita završava.

Cijena putovanja uCrnu Goru:

  • 1.150,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 21 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 1.210,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Cijena za Crna Gora iz Splita uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Crnu Goru ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 390,00 kn), osobne troškove, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, degustacije i obroke osim doručka koji je uključen u pansionsku uslugu, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 100,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje u Crnu Goru:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika,

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.
(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska,
(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 1,5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene,

Za sve dodatne  informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel