PUTOVANJE U BASKIJU

PUTOVANJE U BASKIJU

Fantastična i neobična pokrajina na sjeveru Španjolske, Baskija će Vas uistinu oduševiti. Srdačni domaćini ponosni su na svoje kulturne znamenitosti, kako one drevne tako i na suvremena. Još su ponosniji kada vam predstavljaju svoju hranu ili prepričavaju svoje dojmove iz utrke s bikovima u Pamploni. Ne propustite!

Cijena putovanja od: 5.390,00 HRK

Odredište: Bilbao- Baskija- Španjolska

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Autobus i avion

Termin: 07.10.2016

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) petak ZAGREB – BILBAO

Sastanak putnika za putovanje u Baskiju u zračnoj luci Zagreb u 05:40h. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i obavljaju prijavu na let. Let Zagreb-Bruxelles OU456 06:50h/08:40h. Let Bruxelles-Bilbao SN3713 11:50h/13:45h. Ukraj u autobus i panoramski pregled Bilbao-a u pratnji vodiča: nova urbana cjelina Abandoibarra, fantastični Mueao Guggenheim, vrhunac inovativne arhitekture prošlog stoljeća, te niz glavnu gradsku ulicu prema hotelu u strogom središtu grada. Smještaj u hotelske sobe. Odlazak u šetnju starim dijelom grada koji je između ostalog poznat po izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Kasniji ručak. Poslijepodne šetnja uz rijeku Nervion, prelazimo Bijeli most i do Guggenheimovog muzeja. Ovo je zdanje podignuto 1997. i obilježava noviju povijest grada. Nastavljamo šetnju glavnom avenijom uz koju su brojne trgovine i restorani do hotela. Slobodna večer. Noćenje.

2) subota BILBAO

Doručak. Posjet Guggenheimovom muzeju u kojemu je arhitektura interijera gotovo jednako zanimljiva koliko i umjetnički eksponati koje udomljuje. Nakon obilaska šetnja kroz park Doña Casilda do Muzeja lijepih umjetnosti. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Poslijepodne predlažemo posjet Azkuna centru smještenom nedaleko hotela. Zgrada je obnovljena prije nekoliko godina i istinski je arhitektonski biser grada. Posebno je atraktivan bazen sa staklenim dnom. Ovdje se možete okupati i popiti piće na terasi s koje se pruža odličan pogled na grad. Slobodna večer. Noćenje.

3) nedjelja PORTUGALETA – SAN SEBASTIAN – HONDARRIBIA

Doručak. Cjelodnevni izlet u okolicu Bilbao-a. Vozimo se dolinom rijeke Nervie do ribarske luke Portugalete smještene na ušću u Atlantik. Rezidencijalni gradić koji se diči svojim željeznim, osebujnim mostom. Slijedi vožnja obalom Kantabrije do San Sebastiana, europske prijestolnice kulture 2016. Mondeno ljetovalište, mjesto održavanja filmskog festivala “Zlatna školjka„ i vrhunska je svjetska destinacija za gurmane. Slobodno vrijeme za ručak. Kratka vožnja do gradića Hondarribia. Stara utvrda u središtu je prenamijenjena u luksuzni hotel, a ozračju doprinose maštovite i šarene fasade malenih kuća u gradskoj jezgri. Povratak u Bilbao. Slobodna večer. Noćenje.

4) ponedjeljak VITORIA – PAMPLONA – LA RIOJA

Doručak. Odlazak prema glavnog gradu Baskije – Vitoria. Kraći razgled središta i vožnja do Pamplone. Ovaj povijesni grad poznat je širom svijeta po festivalu Sanfermines koji je uistinu utrka s bikovima, ili preciznije bijeg pred bikovima – encierro de toros. Nakon šetnje gradom slobodno za ručak. Poslijepodnevna vožnja vinskom pokrajinom La Rioja. Posjet Muzeju vina i kušanje vina. Povratak u Bilbao. Slobodna večer. Noćenje.

5) utorak BILBAO – ZAGREB

Doručak. Obilazimo tržnicu prepunu šarma i boja, Mercado de la Ribera. Zbog ljepote arhitekture, izvornih namirnica koje se ovdje prodaju, obilje ribe i plodova mora, ali i povrća, mesa i sveg ostalog zaslužni su što je ovo mjesto postalo nezaobilazna točka za turiste i posjetitelje. Povratak u hotel i kraća vožnja za zračnu luku (u 12:30 sati). Prijava na let. Let Bilbao-Bruxelles SN3714 14:25h/15:15h, let Bruxelles-Zagreb OU4475 18:30h/20:20h. Putovanje u Baskiju završava.

Cijena putovanja u Baskiju:

  • 5.390,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 5.660,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Načini plaćanja putovanja u Baskiju:

  • Prilikom prijave za putovanje u Baskiju uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od minimalno 1.000,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, do najkasnije 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja u Baskiju uključuje:

Let zrakoplovom Zagreb-Bruxelles-Bilbao-Bruxelles-Zagreb uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, pristojbe zračnih luka, smještaj u hotelu Coliseo Bilbao 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Baskiju ne uključuje:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata na upit), osobne troškove, eventualne fakultativne izlete i ulaznice za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje)

Napomene za putovanje u Baskiju:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(7) datum objave paket aranžmana ‘Putovanje u Bilbao i Baskiju’ je 23.08.2016.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel