Putovanje u Amsterdam

Amsterdam

je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u Ijsselmeer. Šire gradsko područje broji više od 1.36 milijuna stanovnika što ga čini šestom metropolom u Europi.

Stariji dijelovi grada ispresjecani su kanalima na kojima su brojne stare građanske kuće. Ima oko 160 kanala koji dijele grad na oko 90 otočića. Po tome se uz njega često veže naziv “Venecija sjeverne Europe”. Amsterdamski kanali iz 17. stoljeća su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi, kao i obrambena linija Amsterdama (1880.-1920.).

Središtem grada dominira trg Dam na kojem se nalazi kraljevska palača iz 17. stoljeća, krunidbena crkva nizozemske aristokracije Nieuwe Kirk, te poznati muzej voštanih figura Madame Tussauds. U Amsterdamu se nalazi najveći broj muzeja po kvadratnom metru na svijetu.

Amsterdam je poznat i po svojoj crvenoj četvrti Walletjes, te  po visokom stupnju tolerancije i međukulturalnom razumijevanju, zbog kojeg posjećuje velik broj ljudi.

Budući da u gradu postoji više od 1500 klubova i barova, zabava je zagarantirana do ranih jutarnjih sati.

 

Cijena putovanja od: 2.090,00 HRK

Odredište: Amsterdam

Trajanje: 6 dana

Prijevoz: Bus

Termini putovanja: 

 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) ZAGREB, NÜRNBERG, NJEMAČKA

Polazak autobusa u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja preko Slovenije, Austrije i Njemačke uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u NÜRNBERG – najveći njemački srednjovjekovni grad i odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: ZIDINE, UTVRDA KAISERBURG, KUĆA ALBRECHTA DÜRERA, CRKVE SV. SEEBALDA I SV.LOVRE, BOLNICA SV. DUHA, GLAVNI TRG S FONTANOM I CRKVOM FRAUENKIRCHE, GRADSKA VIJEĆNICA… Nastavak vožnje prema hotelu. Smještaj u hotelu u Njemačkoj. Noćenje.

2) AMSTERDAM

Doručak. Nastavak putovanja prema Amsterdamu uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Amsterdam u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak na panoramski obilazak grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3) AMSTERDAM

Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: KRALJEVSKA PALAČA, ŽIDOVSKA ČETVRT, TRG DAM, brusionica dijamanata, Kuća ANNE FRANK, REMBRANTOVA kuća. Neobavezan posjet RIJKS MUZEJU i druge znamenitosti. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4) VELIKA HOLANDSKA TURA, AMSTERDAM

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet na VELIKU HOLANDSKU TURU: DEN HAAG, MADURODAM (minijatura Nizozemske), DELFT-KINDERDIJK- krajolik s kanalima i vjetrenjačama. Noćenje.

5) AMSTERDAM

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping i uživanje u prekrasnom gradu. Polazak za Hrvatsku u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Nizozemsku i Njemačku.

6) MUNCHEN, ZAGREB

Dolazak u München u jutarnjim satima. Razgled grada: OLYMPIA PARK, dvorac NYMPHENBURG, PROPILEJI, OBELISK, STARA I NOVA PINAKOTEKA, SCHWABING, SVEUČILIŠTE, OPERA, KRALJEVSKA REZIDENCIJA, HOFBRAUHAUS, MARIENPLATZ… Slobodno do polaska. Povratak za Hrvatsku. Vožnja uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

Cijena putovanja u Amsterdam:

  • 2.090,- kn

Cijena putovanja u Amsterdam uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Njemačkoj, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Amsterdama, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizacija putovanja.

Cijena putovanja u Amsterdam ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, fakultativni program: velika holandska tura 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Napomene za putovanje u Amsterdam:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Alga travel agency d.o.o

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel