PUTOVANJE U PRAG I DVORCE ČEŠKE

PRAG I DVORCI ČEŠKE

Izravnim letom iz Splita u Grad stotinu zvonika, Prag. Mističan i lijep, srednjovjekovan i suvremen, udoban je i pun iznenađenja. Kada ovom srednjoeuropskom biseru dodamo okolne dvorce naše se putovanje pretvara u bajku. Doživite je s nama, posjetite jednu od najljepših regija Europe i njeno srce – Zlatni Prag!

Cijena putovanja od: 3.990,00 HRK

Odredište: Prag- Češka

Trajanje: 6 dana

Prijevoz: Avion

Termin: 10.05.2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) srijeda SPLIT – PRAG – ČESKE BUDEOVICE (BUDWEIS)

Sastanak putnika za putovanje u Prag i Dvorci Češke u zračnoj luci Split u 13:00 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju prijavu na let, predaju putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte. Molimo slijedite upute za lakše snalaženje u zračnim lukama. Izravni let Split-Prag 14:40h/16:15h. Slijedi vožnja za Česke Budeovice (Budweis) koja traje oko dva sata. Smještaj u hotel. Preporučamo večeru u nekoj od gradskih pivnica. Noćenje 1.

2) četvrtak ČESKY KRUMLOV – HLUBOKA

Doručak. Naše putovanje u Prag i Dvorci Češke danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazimo u obližnji Česky Krumlov, gradić na rijeci Vltavi usred kojeg se izdiže litica s impresivnim dvorcem, a cijeli je kompleks pod zaštitom UNESCO-a. Dvorac potječe iz 13. st. i sadrži gotičke, renesansne i barokne dijelove. Površina dvorca je jeko velika pa je ovo druga najveća dvorska cjelina u Češkoj (iza Hradčana). Tijekom obilaska ćemo posjetiti muzeje, vidikovac i šetati moćnim zidinama s kojih se pruža nezaboravan pogled. Nakon obilaska spuštamo se u gradić podno zamka, šetamo, imamo vremena za ručak. Slijedi kratka vožnja do dvorca Hluboka. Dvorac je jako cijenjen zbog uistinu nestvarne ljepote, a mnogi ga smatraju najatraktivnijim dvorcem u Češkoj. Iako je dvorac drevan, obnova u baroknom stilu, a zatim nova obnova u stilu romantizma dale su mu današnji izgled. Šetamo i razgledavamo, uživamo fotografirajući ovaj arhitektonski dragulj. Povratak u Česke Budejovice. Fakultativni posjet Centru za posjetitelje Budweiser Budvar. Noćenje 2.

3) petak KONOPIŠTE – ŠTERNBERK – KUTNA HORA

Doručak. Naše putovanje u Prag i Dvorci Češke danas započinjemo u 8:30 sati odjavom iz hotela. Vozimo prema obližnjem Dvorcu Konopište koji se proslavio postavši rezidencija nadvojvode i nasljednika habsburškog prijestolja Franz Ferdinanda. Četiri krila ovog trokatnog zdanja čuvaju impresivne zbirke lovačkih trofeja, srednjovjekovnog oružja, porculana i dragocjenosti. Nastavljamo putovanje oko pola sata do obližnjeg Dvorca Šternberk. Skriven i manje posjećen od ostalih dvoraca, mjesto je puno slikovitih prozora, impresivnog dvorca kojeg okružuje tek nekoliko seoskih kuća. Nakon obilaska 40-ak minuta vožnje prema Kutnoj Hori, čije je povijesno središte pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazimo središte grada s impresivnom Crkvom svete Barbare, te rudnike srebra (grad je u srednjem vijeku bio jedan od najvećih rudnika srebra u Europi). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazimo do Kosturnice u Sedlecu, arhitektonskog rariteta – više od 40.000 kostiju korišteno je za unutrašnju dekoraciju, svijećnjake, lustere, i sl. Nakon obilaska ovog bizarnog mjesta vozimo se prema Pragu (nešto više od sat vremena). Smještaj u hotel. Noćenje 3.

4) subota PRAG

Doručak. Naše putovanje u Prag i Dvorci Češke danas započinjemo u 9:00 sati na recepciji hotela. Prag, obilazimo središte grada, Stari grad ili Stare Mesto kako ga zovu njegovi žitelji: Trg sv. Vaclava, Mustek, Prašna brana (gradska vrata), Celetna ulica, Voćni trg, Karolinum, Staleško kazalište, Kip Don Giovanni, Starogradski trg s Vijećnicom, Tinskom crkvom i crkvom sv. Mikulaša (Nikole), Karlov most, šetamo do Židovske četvrti i Pariške ulice. Ovaj dio grada vrvi životom, uličnim događanjima, istinsko je trgovačko središte cijele zemlje, a tu su i restorani, barovi, kavane, noćni klubovi i pivnice – u Starom praškom gradu nikada nije dosadno. Popodne nastavljamo šetnju kroz slikovitu i drevnu četvrt Mala Strana do najvećeg dvorskog kompleksa na svijetu, Hradčana. Obilazimo palaču Černin, Loreta, Hradčanski trg s brojnim palačama, Nadbiskupsku palaču, Kraljevski dvorac, Katedralu sv. Vida, Južne vrtove. Slobodna večer u gradu (moguće je organizirati zajedničku buffet večeru na brodu tijekom krstarenja po Vltavi). Noćenje 4.

5) nedjelja KRIVOKLAT – KARLŠTEJN

Doručak. Naše putovanje u Prag i Dvorci Češke danas privodimo kraju. Slobodan dan u Pragu ili fakultativni izlet do dvoraca Krivoklat i Karlštejn. Oba su dvorca blizu Praga, a prvo obilazimo Krivoklat. Ovo je kraljevski dvorac podignut u 12. st. Obnovio ga je slavni kralj Pšemisl Otokar, a dorade su kasnije napravili kralj Vaclav IV. i Vladislav Jagelović. Temeljita renovacija obnovila je nekadašnji sjaj ovog romantičnog i slikovitog zdanja. Nakon obilaska (ovdje su zbirka srednjovjekovnog oružja, knjiga i gotičkih rukopisa) nastavljamo za Karlštejn. Podigao ga je slavni češki kralj Karlo IV. koji je obilježio povijest Europe 14. stoljeća, podigao brojna znamenita zdanja i osnovao najstarije srednjoeuropsko sveučilište na narodnom jeziku – Karolinum. Karlštejn je osmišljen kao sigurna utvrda i kao dvorac iz bajke. Razgledavamo unutrašnjost, uživamo u malom, slikovitom selu podno zamka, ručamo i kupujemo suvenire. Povratak u Prag. Slobodna večer, predlažemo večeru u pivnici U Fleku, legendarnom mjestu osnutka NK Hajduk. Noćenje 5.

6) ponedjeljak PRAG – SPLIT

Doručak, odjava iz hotelskih soba i odlazak autobusom za zračnu luku Vaclav Havel Prag. Prijava na let, predaja putne torbe i preuzimanje ukrcajne karte za zrakoplov. Izravni let Prag-Split 12:25h/13:55h. Putovanje u Prag i Dvorce Češke završava.

Cijena putovanja Prag i Dvorci Češke:

  • 3.990,00 kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 4.270,00 kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

 

Cijena putovanja Prag i Dvorci Češke uključuje:

Izravne letove zrakoplovom Split – Prag – Split, uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 18 kg, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom u Češkim Budejovicama, i 3 noćenja s doručkom u Pragu, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Prag i Dvorci Češke ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Prag i dvorci Češke iz Splita iznose 970,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.250,00 kn), osobne troškove, fakultativne izlete Krivoklat & Karlštejn, Budwiser Budvar centar za posjetitelje, krstarenje Vltavom, večera U Fleka, ulaznica za muzeje, galerije i/ili znamenitosti koje se obilaze, (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje Prag i Dvorci Češke:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel