PUTOVANJE U PRAG I BEČ

PRAG I BEČ

 

Prag – ZLATNI GRAD

 je glavni i najveći grad Češke Republike s 1.200.000 stanovnika. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta, a često ga nazivaju i Zlatni grad, Kruna svijeta, te Grad iz bajke. Jedinstven karakter grada je također dijelom posljedica njegove prirodne sredine budući da je smješten na 9 brežuljaka između kojih teče rijeka Vltava.

Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu.

Od 1992. Stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Prag je 2000. bio jedna od europskih prijestolnica kulture. Jedna od najpoznatijih građevina je zasigurno i Týnský chrám koji sa svojim prepoznatljivim tornjevima dominira gradom. Ponos Praga su i brojni mostovi preko Vltave, od kojih je najpoznatiji Karlov most koji je ime dobio po kralju Karlu IV. Jedna od najposjećenijih gradskih ulica je Zlatna ulička poznata po brojnim šarenim kućicama i književniku Franzu Kafki.

Prag također svojim posjetiteljima nudi dobru zabavu budući da obiluje brojnim pivnicama i klubovima s vrlo pristupačnim cijenama gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

Cijena putovanja od: 850,00 HRK

Odredište: Prag- Beč

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Bus

Termini putovanja:

30.03./14.04./28.04. /25.05. /15.06./22.06./20.07. /03.08./12.08. /05.10. /02.11.2017

 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) ZAGREB,BEČ, PRAG

Polazak autobusa u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja preko Slovenije i Austrije uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Po dolasku u Beč razgled grada u pratnji vodiča: RING, HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS. Nastavak vožnje do Praga. Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju i upoznavanje sa gradom. Noćenje.

2) PRAG

Doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: STARO MJESTO, TORANJ SA SATOM, SPOMENIK JANU HUSU, TINSKI HRAM, STAROGRADSKA VJEĆNICA, ŽIDOVSKA ČETVRT JOZEFOV, STARO-NOVA SINAGOGA, STARO ŽIDOVSKO GROBLJE, ŠPANJOLSKA SINAGOGA, OBECNI DUM, NAMESTI REPUBLIKI, PRAŠNA BRANA, RUDOLFINUM, NA PŘÍKOPĚ, VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA NA KONJU, NARODNI MUZEJ, OPERA, NARODNO KAZALIŠTE, … Mogućnost odlaska na KRIŽIKOVE FONTANE (ČUDESNA IGRA VODE MUZIKE I SVJETALA). Mogućnost odlaska na večeru u čuvenu prašku pivnicu. Noćenje.

3) PRAG

Doručak. Razgledavanje grada u pratnji vodiča: STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADČANI, KATEDRALA SV. VIDA, BAZILIKA SV. JURJA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIČKA, KULA DALIBORKA, KRALJEVSKI LJETNIKOVAC BELVEDERE, PALAČA LOBKOVICZ, MALA STRANA, PALAČA WALLENSTEIN, CRKVA SV. NIKOLE, KARLOV MOST SREDNJOVJEKOVNI MOST DUG PREKO 500M, STATUA SV. IVANA NEPOMUKOG…Poslijepodne slobodno za shopping. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi s večerom na brodu (večera švedski stol). Noćenje.

4)  PRAG, TELČ, ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Praga. Dolazak u grad pod zaštitom UNESCO-a: TELČ, jedan od najljepših primjera renesanse u Češkoj. Razgled grada: SREDIŠNJEG GRADSKOG TRGA IZ 16. STOLJEĆA S BROJNIM CRKVAMA TE RENESANSNIM I BAROKNIM GRAĐEVINAMA,… Zaustavljanje u TRAVEL FREE ZONI na češko–austrijskoj granici. Slobodno vrijeme za shopping. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena putovanja u Provansu:

  • 850,- kn

CIJENA UKLJUČUJE:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, razgledavanje i obilazak Praga, Telča i Beča, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Ulaznice za pojedine objekte, vožnja brodom po Vltavi s večerom 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Napomene za putovanje u Prag i Beč:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel