Putovanje u Portugal Grand Tour

Portugal

Zemlja na krajnjem jugozapadu Europe, prekrasni zeleni Portugal okrenut je Atlantiku. Tijekom obilazaka upoznat ćemo antičke lokalitete, legendarna mjesta na kojima su se srednjovjekovni Portugalci borili za opstanak, i slavnu prošlost iz vremena Velikih otkrića. Suvremeni Portugal opet pokazuje svoju snagu, a tradicionalna hrana, posebno plodovi mora, bakalar, te vino, učinit će Vaš boravak ovdje fascinantnim iskustvom.

Cijena putovanja od: 6.490,00 HRK

Odredište: Portugal

Trajanje:8 dana

Prijevoz: Avion

Termin: 26.05.2017

 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) petak SPLIT/ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika za putovanje u Portugal u zračnoj luci Split u 5:00h, a za putnike iz Zagreba u zračnoj luci Zagreb u 6:00h. Prijava na let za Lisabon, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcaje karte, granične i sigurnosne formalnosti. Let Split-Zagreb 0615h/0700h. U duty free zoni zagrebačke zračne luke okupljanje svih putnika. Molimo slijedite upute za lakše snalaženje u zračnim lukama. Let Zagreb-Lisabon 07045/1015h. Ukrcaj u autobus i panoramska vožnja gradom: Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade, Trg Restauradores, Teatro Nacional d. Maria, Trg Dom Pedro IV, Roxio, Baixa, Praca do Commercio. Slijedi obilazak Katedrale (Sé) i crkve podignute na mjestu rođenja svetog Antuna Padovanskog, te šetnja po četvrti Alfama. Zatim prolazimo pored Elevador de Santa Justa i uspinjemo se prema Bairro Alto. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju strogim središtem grada. Smještaj u hotel. Poslijepodne fakultativno odlazak do Parka Nacija (EXPO), gdje obilazimo Oceanarij, razgledamo prekrasnu suvremenu arhitekturu i možemo napraviti kupnju u najvećem šoping centru Portugala, Vasco da Gamma. Povratak u hotel. Noćenje #1 (Lisabon).

2) subota BELEM – CABO DA ROCA – ESTORIL – CASCAIS

Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak do najraskošnije gradske četvrti, Belem. Najprije obilazimo Belemski toranj, vrhunac manuelinskog stila gradnje i jednu od najljepših europskih građevina XVI. stoljeća. Zatim ćemo razgledati Spomenik velikim otkrićima te Samostanski kompleks Sv. Jerolima. Prekrasna crkva Sv. Jerolima krije grob Vasca da Gamme i Luis de Camoisa, a Klaustar spada među najljepše na svijetu. Nećemo propustiti poznate slastice Pasteis do Belem (u neposrednoj blizini). Vozimo prema najzapadnijem rtu Europe, Cabo da Roca, gdje ćemo uživati u pogledu na Atlantik i u prekrasnoj prirodi. Zatim ćemo uz divlje pješčane plaže ponovo zaći u estuarij rijeke Tejo i napraviti stanku u ribarskog gradiću Cascais. Slobodno vrijeme za ručak. Na povratku prema Lisabonu prolazimo kroz mondeni Estoril u kojemu su vile, luksuzni hoteli i veliki Casino. Povratak u hotel. Noćenje #2 (Lisabon).

3) nedjelja SINTRA

Doručak. Slobodan dan u Lisabonu ili fakultativni izlet u Sintru. Ovaj je gradić smješten na fantastičnoj lokaciji uz obronke Mjesečeve planine i uživa blagodat posebne mikro-klime. Biljni pokrov je nevjerojatno gust i u svim nijansama zelene. Najprije posebnim autobusom odlazimo do Palače Pena, smještenoj na vrhu planine. Nestvarna i bajkovita, ova je Palača jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Portugala. Obilazimo unutrašnjost i uživamo fotografirajući bezbrojne lijepe kadrove Palače i okolice. Spuštamo se u Sintru i uzimamo predah uživajući u lokalnim specijalitetima, posebno slasticama. Poslijepodne obilazimo unutrašnjost Kraljevske nacionalne palače, najstarije i najvažnije građevine u Sintri. Odlazimo do obližnjih vrtova Montserrat i šetamo kroz nevjerojatnu raskoš biljnih vrsta, od mahovina do cvjetnjača i kaktusa, divovskih stabala i osunčanih travnjaka. Završavamo u Palači koja pripada ovom posjedu i neodoljivo podsjeća na maorsku arhitekturu. Ovaj je dan jedan od vrhunaca našeg putovanja u Portugal. Povratak u hotel. Noćenje #3 (Lisabon).

4) ponedjeljak LISABON – TOMAR – FATIMA – AVEIRO – PORTO

Doručak i odjava iz hotela. Jednosatna vožnja za Tomar. Obilazimo veliki samostan vitezova templara, Convento de Cristo, čiji korijeni sežu u 12.st. Ovaj povijesni dragulj bio je od posebne važnosti u vrijeme Henrika moreplovca i Velikih prekomorskih otkrića. Nakon obilaska kraća vožnja za Fatimu (35km). Mjesto ukazanja Blažene Djevice Marije koje danas posjećuju hodočasnici iz svih krajeva svijeta. Prošetat ćemo do svetišta, razgledati, kupiti suvenire i napraviti stanku za ručak. Vožnja za Aveiro (oko sat i pol). Ovdje ćemo prošetati slikovitim središtem ovog gradića, uživati u fasadama toplih boja, upoznati se s azulejos keramikom, kušati ovos moles, razgledati kanale i tradicionalne brodice koje su se koristile za plovidbu. Kraća vožnja za Porto. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje #4 (Porto).

5) utorak PORTO

Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela i obilaskom Porta. Odlazak u panoramsku vožnju avenijom Boa Vista do Atlantika i Castelo do Queijo, a potom priobalnim cestama do središta grada. Obilazimo Torre dos Clerigos, Avenida dos Aliados, stanicu Bento, Katedralu, crkvu Sv. Franje, zgradu Stare Burze i spuštamo se u Ribeiru (pod zaštitom UNESCO-a). Stanka za ručak. Poslijepodne fakultativno krstarenje rijekom Douro prolazeći ispod šest mostova i posjet vinskim podrumima u kojima se proizvodi Porto. Povratak u hotel. Noćenje #5 (Porto).

6) srijeda VIANA DO CASTELO – BRAGA – GUIMARAES

Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Vozimo prema sjeveru, u regiju Minho. Obilazimo drevni rimski most Ponte do Lima, te gradić Viana do Castelo u čijoj su okolici prapovijesni lokaliteti, a gradska luka je bila polazište brojnih ekspedicija u vrijeme Doba velikih otkrića. Obilazimo Igreja da Misericordia prepunu raznih stilova i utjecaja, te jako vrijedne primjere azulejo umjetnosti. Slijedi vožnja za Bragu, episkopalno središte Portugala. Velik i vibrantan grad u čijem središtu nalazimo znamenitu Katedralu (Sé), a na obližnjem brdu prekrasni Bom Jesus do Monte, baziliku, prekrasne vrtove i domišljato osmišljen Križni put. Slobodno vrijeme za ručak u Bragi. Poslijepodne ćemo posjetiti Guimaraes, staru prijestolnicu iz koje je krenula reconquista. Povratak u hotel. Noćenje #6 (Porto).

7) četvrtak COIMBRA – BATALHA – NAZARE – OBIDOS – LISABON

Doručak. Naše putovanje u Portugal danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji i odjavom iz hotela. Vozimo prema jugu i gradu Coimbri. Smještena na prekrasnoj lokaciji, Coimbra je sveučilišni grad vrlo stare tradicije. Obilazimo stare zgrade Sveučilišta, slavnu Biblioteku, Staru Katedralu i šetamo uličicama do gradske jezgre. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja za Batalhu. Ovdje ćemo obići najznamenitiju gotičku građevinu Portugala podignutu u spomen slavne Bitke kod Aljubarrota. Slijedi vožnja prema obali i gradiću Nazare. Poznat po surferskim natjecanjima, gradić ima svoj ribarski ugođaj i prekrasnu pješćanu plažu, te strme klifove. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima odlazimo za Obidos. Ovaj dragulj tradicionalne arhitekture maleno je ali živo mjesto. Sačuvane gradske zidine ostavljaju impresivan dojam, dok se turisti zabavljaju ispijajući liker od višnje. Nastavljamo za Lisabon. Smještaj u hotel. Noćenje #7 (Lisabon).

8) petak LISABON – ZAGREB – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema zračnoj luci Lisabon. Predaja prtljage, preuzimanje ukrcajnih karata i granične formalnosti. Let Lisabon Zagreb 1125h/1550h. Putnici iz Splita nastavljaju letom Zagreb-Split 2200h/2245h. Putovanje u Portugal završava.

Cijena putovanja u Portugal:

  • 6.490,- kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 21 dan prije polaska
  • 6.950,- kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Cijena putovanja u Portugal iz Splita uključuje:

Let zrakoplovom Splita – Zagreb – Lisabon – Zagreb – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu torbu (kofer) do 23 kg, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Portugal iz Splita ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave aranžmana iznose 950,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.610,- kn), osobne troškove, troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze (uplata na licu mjesta), fakultativne izlete: krstarenje s posjetom vinskom podrumu Porto (15,00 €), Sintra (70,00 € prijevoz posebnim autobusom, ulaznice, lokalnog vodiča i pratitelja skupine na hrvatskom, troškove organizacije i ulaznica), posjet Parku nacija i Oceanariju (prijevoz, trošak ulaznice pratitelja i troškove organizacije). Dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage tijekom prijevoza i osiguranje od rizika otkaza 200,00 kn – uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje u Portugal iz Splita:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 20 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel