Putovanje u Pariz Express

PARIZ

je glavni i najveći grad Francuske smješten na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj u čijem metropolitanskom području živi više od 11 milijuna stanovnika. Pariz je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, s više od 45 milijuna posjetitelja svake godine.

Najpoznatija gradska znamenitost je Eiffelov toranj koji godišnje posjeti više od 6 milijuna posjetitelja. U Parizu postoji velik broj muzeja od kojih su najpoznatiji Louvre, d’Orsay, Picasso Musee, Musee Rodin, Musee du Montparnasse.

Od mnogobrojnih sakralnih objekata vrijedi izdvojiti remek-djelo gotike crkvu Notre-Dame  i Baziliku Sacre-Coeur.

Obale rijeke Seine u Parizu između mostova Pont de Sully i Pont d’Iéna te njihova okolica, su uvršteni na UNESCOv popis zaštićene svjetske baštine.

Pariz je poznat i kao sjedište prestižnog sveučilišta Sorbonne, jedne od najstarijih obrazovnih ustanova u Europi.

Kraljevska palača Luja XIV Versailles jedna je od najvećih i najimpresivnijih na svijetu, koja svojom ljepotom privlači velik broj posjetitelja.

Grad obilježavaju i mnogobrojni cabareti, noćni klubovi i pubovi, te klasični pariški cafei ili restorani na brodovima koji plove Seinom.

Cijena putovanja od: 1.650,00 HRK

Odredište: Pariz

Trajanje: 6 dana

Prijevoz: Bus

Termini putovanja:

28.03. /12.04./26.04./23.05. /13.06./  20.06. /18.07. / 01.08. /10.08. / 03.10. / 31.10. 2017

 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) ZAGREB
Polazak u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Noćna vožnja prema Parizu.
2) PARIZ

Dolazak u Pariz u podnevnim satima. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada s javnim prijevozom: TROCADERO S POGLEDOM NA EIFFELOV TORANJ, TRIJUMFALNA VRATA, ELIZEJSKE POLJANE, PLACE DE LA CONCORDE… Noćenje.

3) PARIZ, VERSAILLES

Doručak. Fakultativni izlet u VERSAILLES, (jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija Europe) posjet dvorcu Luja XIV. i mogućnost šetnje parkom. Mogućnost posjeta nekom od pariških muzeja Louvre, Musee d’Orsay, Musee Rodin. Fakultativna večernja vožnja brodom po Seini. Noćenje.

4) PARIZ
Doručak. Odlazak u razgled grada: TRIJUMFALNA VRATA, TROCADERO, EIFFELOV TORANJ, CHAMP DE MARS, ECOLE MILITAIRE, HOTEL DES INVALIDES, BASTILLE, MARAIS, BEAUBOURG, RIVOLI, NOTRE DAME, SAINTE-CHAPELLE, LATINSKA ČETVRT, SORBONNE, PANTHEON, LUXEMBURŠKI PARK, PONT NEUF, TUILERIES, MADELEINE, PLACE DE LA CONCORDE… Noćenje.
5) PARIZ

Doručak. Odlazak do najstarije ulice u Parizu Rue de L’Anncienne-Comedie, popločena s originalnim kamenom koje je još uvijek na svojem mjestu. Kad stanete na sami ulaz ulice, gotovo da možete vidjeti i čuti kočije koje vuku konji, kao u vrijeme kad je to bio oblik prijevoza… Slobodno vrijeme za šetnju i shopping do polaska. Odlazak iz Pariza u 22:00 sata. Noćna vožnja kroz Francusku i Njemačku.

 

6) SALZBURG, ZAGREB

Dolazak u Salzburg u jutarnjim satim Razgled grada u pratnji vodiča: KATEDRALA, REZIDENCIJA, CRKVA SV. PETRA, MOZARTOVA RODNA KUĆA, DVORAC MIRABELL… Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim popodnevnim satima.

Cijena putovanja u Pariz:

  • 1.650,- kn

Cijena putovanja u Pariz uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video), 3 noćenja s doručkom u hotelu 2superior/3*, razglede po programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena putovanja u Pariz ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuje, fakultativni izlet u Versailles 10€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Napomene za putovanje u Pariz:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika; Informativne cijene ulaznica za objekte koji se posjećuju programom: vožnja brodom po Seini cca 15€ , Versailles cca 15€, Orsay cca 9€, Louvre cca 13€, Eiffelov toranj 14€.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel