nova godina 2017- venecija

VENECIJA

 

VENECIJA – ČUDESNA I JEDINSTVENA

Glavni grad talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Veneto. Poznat kao grad na vodi, Venecija broji oko 270 000 stanovnika i obuhvaća 412 km2. Smatra se jednim od najljepših i najromantičnijih gradova na svijetu, sa svojim kanalima, gondolama i bogatom povijesti. Grad je smješten na sjeveru Jadranskog mora u venecijanskom zaljevu i obuhvaća 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni koja se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeke Po na jugu i Piave na sjeveru. Neizostavne znamenitosti za posjetiti u Veneciji svakako su Trg Svetog Marka koji se smatra središtem Venecije i mjesto je održavanja brojnih festivala, bazilika Sv. Marka, Duždeva palača, sat Sv. Marka, bazilika Sv. Marije od Zdravlja, a posebno je privlačan sustav kanala s gotovo 4 km dugim Canalom Grande koji presijeca grad u obliku golemog slova S te po kojem je neizostavna romantična vožnja gondolom.

Cijena putovanja od: 850,00 HRK

Odredište: Venecija

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus iz Zagreba

Termin: 30.12.- 01.01.

PROGRAM PUTOVANJA

  1. dan. ZAGREB, RIJEKA, VENECIJA

Polazak autobusa u 6:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Venecije. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak do Punte Sabbioni. Ukrcaj na brod na relaciji Punta Sabbioni – Venezia / Riva degli Schiavoni. Šetnja i upoznavanje sa ulicama i trgovima sestrijera Castello i San Marco (CRKVE SAN ZACCHARIA, S. S. GIOVANNI E PAOLO, SANTA MARIA DEI MIRACOLI, PONTE RIALTO, SAN STEFANO, SAN MARCO, PROKURATIVE, PIAZZA SAN MARCO, DUŽDEVA PALAČA…). Večernji povratak vaporettom na Punta Sabbioni. Odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

  1. dan. VENECIJA, OTOCI LAGUNE, NOVA 2017.

Doručak. Odlazak iz hotela u pravcu Punte Sabbioni. Fakultativni izlet na OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO). Razgled sestrijera Dorsoduro (CHIESA DEGLI JESUATI, SANTA MARIA DELLA SALUTE…). Pripreme za novogodišnju noć. Doček Nove 2017. na ulicama i trgovima Venecije… SRETNA NOVA 2017… Povratak brodom sa Rive degli Schiavoni prema Punta Sabbioni iza ponoći. Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan. TRST, RIJEKA, ZAGREB

Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Vožnja prema Trstu. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča: TRG UNITA’ D’ ITALIA, GRADSKA VIJEČNICA, GUVERNEROVA PALACE, FONTANA…Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u novogodišnjem ugođaju grada. Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u večernjim satima, dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena putovanja u Veneciju uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV,video, WC), 2 noćenje sa doručkom u hotelu 3/4* u okolici Venecije, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizacija putovanja.

Cijena putovanja u Veneciju ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, povratna dnevna karta za vaporetto 12€, fakultativni izlet na OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO) 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

Napomene za putovanje u Veneciju:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika; Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1€ /2€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel