Putovanje u Cinque terre-Elba- Liguria

CINQUE TERRE

CINQUE TERRE I LIGURSKA OBALA – Dio UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine

Cijena putovanja od: 1.050,00 HRK

Odredište: Cinque terre

Trajanje: 3 dana

Prijevoz: Bus

PROGRAM PUTOVANJA

1) ZAGREB, RIJEKA, MANTOVA, MODENA

Polazak autobusa u 04:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 06:30 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u MANTOVU – grad obitelji GONZAGA, razgled grada: DUŽDEVA PALAČA, KATEDRALA, PALAČA TE, KAPATENOVA PALAČA, TRG SORDELLO… Vožnja do MODENE i razgled grada: VELIČANSTVENA KATEDRALA U MODENI, PIAZZA GRANDE, PALAČA D’ESTE… Nastavak vožnje prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2) PORTOVENERE, CINQUE TERRE

Doručak. Vožnja autobusom do grada LA SPEZIA. Izlet u PORTOVENERE, jedan od najljepših utvrđenih gradića ligurske obale, s crkvom Sv. Petra apostola i utvrdom iz 12. stoljeća s koje se pruža prekrasan pogled na arhipelag i cijeli zaljev La Spezia. Crkva Sv. Lovre, šetnja živopisnom gradskom rivom. Gradić je dio zaštićenog Parka prirode Porto Venere te je od 1997. na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Izlet u CINQUE TERRE, nacionalni park i područje pod zaštitom UNESCO-a, carstvo prirode puno mediteranskih mirisa. Vinogradi, maslinici, terase ograđene tisućama kilometara suhozida, pitoreskni utvrde-gradići. Šetnja i vožnja vlakom među gradićima: RIOMAGGIORE s utvrdom iz 15 st., poznatom La Via dell’Amore „stazom ljubavi“ (ukoliko je otvorena) šetamo (30-40 minuta) do gradića MANAROLA s prekrasnim vidikovcima, vlakom preko gradića CORNIGLIA do VERNAZZE sa starom saracenskom utvrdom. Dolazak u MONTEROSSO, jedno od najšarmantnijih ljetovališta ligurske obale. Povratak autobusom do hotela. Noćenje.

3) RAPALO, PORTOFINO, RIJEKA, ZAGREB

Doručak. Dolazak u Rapallo i razgled pitoresknog gradića. Fakultativni izlet u Santa Margheritu, poznato talijansko ljetovalište, šetnja gradskom rivom i razgled, vožnja brodićem u Portofino, slikoviti gradić, ekskluzivno odmaralište u kojem su odmarali: Sophia Loren, Richard Burton, Elizabeth Taylor… Vožnja prema Zagrebu uz kraća odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku, dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

 

Cijena putovanja u Provansu:

  • 1.050,- kn

Cijena putovanja u Cinque terre uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (TV, video,klima, WC), 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena putovanja u Cinque terre ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, vožnja vlakom, fakultativni izlet u Santa Margheritu i vožnja brodićem u Portofino 20 €, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

Napomene za putovanje u Cinque Terre:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika; Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju. Informativne cijene ulaznica: karta za vlak i ulaznica za Nacionalni park Cinque Terre cca 16€, karta za autobus za Portovenere cca 5€.

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel