Putovanje Jordan & Izrael

Jordan i Izrael

Sveta zemlja je tajanstveno i inspirativno mjesto, a danas se proteže kroz nekoliko država, Izrael, Jordan, Palestina, Zapadna obala rijeke Jordan. Pored najznačajnijih građevina za tri velike monoteističke vjere, ovdje pronalazimo čarobnu Petru, nezaboravni staro-rimski Jerash, te križarske utvrde. Ako nadodamo šarm arapskog svijeta, slikovite uličice, bučne bazare, odličnu hranu, u konačnici se vraćamo kući prepuni neizbrisivih uspomena.

Cijena putovanja od: 6 995,00 HRK

Odredište: Jordan, Izrael

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: avion

Termin: 28.10.2017
 

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) subota DUBROVNIK ILI ZAGREB – TEL AVIV

Sastanak putnika za putovanje u Izrael Jordan 2 sata prije putovanja. Za putnike iz Splita agencija asistira u kupnji karata do Zagreba. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Molimo slijedite upute za lakše snalaženje u zračnim lukama. Let Zagreb-Istanbul 09:30h/12:30h. Let Dubrovnik- Istanbul 11:45h/15:30h. U zračnoj luci Ataturk (Istanbul) obje skupine se okupljaju i nastavljaju zajednički letom Istanbul-Tel Aviv 18:05h/20:05h. Slijedi vožnja do hotela koju ćemo iskoristiti za uvodnu priču o Svetoj zemlji. Smještaj u hotelske sobe. Noćenje #1.

2) nedjelja JERUZALEM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Upoznajemo jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu – Jeruzalem. Slojevit, drevan, mjesto susreta i razilaženja. Najbolji pristup je preko Maslinske gore na kojoj je Crkva Očenaša, Veliko židovsko groblje i s kojeg puca prekrasan pogled na grad. Spuštamo se prema Crkvi usnuća BDM, Crkvi Dominus Flevit i Crkvi svih naroda. Ovdje su se odigrali događaji iz života Isusa Krista, i svaki kamen nosi snažnu poruku. Uspinjemo se na Cion s crkvom Sv. Petra Gallicantu, Cionskim gradskim vratima, Dvoranom posljednje večere i grobom kralja Davida. Zalazimo u grad i šetamo prema Zidu plača. Dijelom ćemo proći po Via Dolorosa (Križnom putu) i posjetiti Crkvu svetog groba u kojoj je mjesto uskrsnuća. Dan u Jeruzalemu teško je zaboraviti. Povratak u hotel. Noćenje.

3) ponedjeljak BETLEHEM – TEL AVIV

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odlazak do Betlehema, gradića koji je toliko blizu Jeruzalema da nalikuje na rubnu četvrt svog ‘velikog brata’. Grad naseljavaju kršćani i muslimani, a u njemu se nalazi pravi kulturološki i hodočasnički biser – Crkva rođenja. Obilazimo crkvu i spuštamo se u malu pećinu u kojoj je prema predaji rođen Isus. Nakon obilaska odlazimo za nedaleki Tel Aviv, suvremeni grad uz obalu Sredozemlja koji se doima kao antiteza mjestima prepunim drevnog povijesnog značaja. Osnovan je 1909. a danas je srce metropolisa od gotovo četiri milijuna stanovnika. Nakon panoramske vožnje prošetat ćemo središtem grada, napraviti stanku za ručak i vratiti se u Jeruzalem. Poslijepodne slobodno za dodatnu šetnju Jeruzalemom. Noćenje.

4) utorak MRTVO MORE – JERIHON – PETRA

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati odjavom iz hotela. Spuštamo se prema najvećoj depresiji na svijetu – Mrtvo more. Kraće zaustavljanje za obilazak najstarijeg grada na svijetu, Jerihona. Prelazak granice i ulazak u Jordan. Radimo stanku na Mrtvom moru. Neobično veliki udio minerala čini more ljekovitim, ali i toliko gustim da je u ovoj vodi nemoguće potonuti. Na nevjerojatnih -420 m nadmorske visine relaksiramo se, kupamo, mažemo ljekovitim blatom i uživamo u okrjepi u nekoj od kavana (ne zaboravite ručnik i kupaći kostim, zadržavanje je 90 minuta). Nastavljamo vožnju kroz Jordan prema slavnoj Petri. U večernjim satima dolazimo u hotel. Večera. Noćenje #4.

5) srijeda PETRA – WADI RUM

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela. Današnji je dan rezerviran za posjet Petri – gradu u kamenu. Šetnja kroz Siq nezaboravno je iskustvo: nad nama se uzdižu stotine metara kamenog zida, a prizori se svakim korakom mijenjaju. Prizor Riznice, al-Khazneh, je uskoro pred nama, a zatim se grad polako lista pred našim očima kako koračamo okruženi planinama. Ovo skriveno mjesto uistinu je fascinantno – nekoć su stanovnici raspolagali pitkom vodom, bogatili se nadzirući unosnu trgovinu s istoka i uspijevali ostati skriveni iza ružičastih stijena svog rodnog kraja. Podigli su veliko kazalište, a uglednici su izgradili veličanstvene grobnice. Nabatejci, izvorni žitelji i graditelji ovog mjesta preci su beduina koji ovdje i danas žive. Vozimo prema jugu, do beduinskog kampa u jednoj od najljepših pustinja na svijetu, Wadi Rum. Očekuje nas autentična večera i noćenje #5 u šatorima.

6) četvrtak WADI RUM – AMMAN

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u 8:00 sati fakultativnom vožnjom jeep-ovima kroz pustinjske predjele Wadi Rum koji se prelijevaju od nježno žute, do oker nijansi i jasno narančaste. Nakon uživanja i fotografiranja u pustinji vraćamo se prema sjeveru. Stižemo u Amman. Panoramska vožnja gradom: Brežuljci, Stari dio grada, Džamija kralja Abdullaha I., vile i ambasade, brežuljak s Citadelom, Antičko kazalište. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje #6.

7) petak PLANINA NEBO – MADABA – JERASH – AMMAN

Doručak. Naše putovanje u Jordan Izrael danas započinjemo u relaksirajućim jutrom bez žurbe. Odjava iz hotela i odlazak na Planinu Nebo s koje se pruža prekrasan pogled na Mrtvomorsku depresiju. Obilazimo lokalitet za kojeg se vjeruje da je mjesto s kojeg je Mojsije ugledao Svetu zemlju. Posjetit ćemo radionicu mozaika i keramike. Slijedi posjet Madabi, gradu u kojem je pronađen najveći i najstariji zemljovid Svete zemlje. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak do arheološkog lokaliteta Jerash. Ovo je poslastica koju smo ostavili za kraj naše pustolovine u Svetoj zemlji. Stari rimski grad nevjerojatno je dobro očuvan: Ovalni trg, Kazališta, oko 600m duga glavna ulica omeđena prekrasnim antičkim stupovima, Terme, brojni hramovi, fontane, … Nakon obilaska povratak u Amman. Zajednička večera u autentičnom ambijentu i uz provjerenu kvalitetu lokalnih specijaliteta. Transfer za zračnu luku.

8) subota AMMAN – ZAGREB ili DUBROVNIK

Prijava na let te granične i carinske formalnosti. Let Amman-Istanbul 01:20h/04:45h.

  • Za putnike za Zagreb: Let Istanbul-Zagreb 07:15h/08:35h.
  • Za putnike za Dubrovnik: Let Istanbul-Dubrovnik 09:20h/10:10h.

Za goste koji su zakupili zr.karte do Splita nastavak putovanja iz Zagreba letom Croatia airlinesa. Naše putovanje u Jordan i Izrael završava.

Cijena putovanja u Jordan Izrael:

  • 6.995,- kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 7.485,- kn (redovna cijena) za one koji minimalno 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći kreditnu karticu

Cijena putovanja u Jordan Izrael uključuje:

Let zrakoplovom Hrvatska (Zagreb ili Dubrovnik) – Tel Aviv i Amman – Hrvatska (Zagreb ili Dubrovnik) uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 6 polupansiona (hoteli nose službenu kategorizaciju u zemljama u kojima se nalaze i ne moraju biti usporedivi s hrvatskom kategorizacijom), lokalne vodiče tijekom putovanja (engleski ili hrvatski jezik), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja (promjena busa na graničnom prijelazu), osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Jordan Izrael ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Izrael i Jordan iznose 2.195,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.790,00 kn), viza za Jordan uz izlazne takse (obvezna doplata 250,00 kn), sve ulaznice za znamenitosti koje se posjećuju (ukupno 710,00 kn – poklon agencije za sve First-Minute prijave), osobne troškove, fakultativni izlet Wadi Rum vožnja Jeepovima (30,00 € na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 250,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje). Na ovim odredištima obvezna je uplata napojnice lokalnim vodičima od 5 USD po danu putovanja. Iznos doplate za letove Croatia Airlinesa Split-Zagreb-Split ovisi u dostupnosti u trenutku rezervacije – ako putnik želi ovu uslugu obvezna je uplata cjelokupnog iznosa zrakoplovne karte odmah (informirajte se o uvjetima primjenjivim za korištenje dvije odvojene karte u slopu paket aranžmana).

Napomene za putovanje u Jordan Izrael:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel