Putovanje u Istanbul

Istanbul

Istanbul, jedini grad na svijetu koji leži na dva kontinenta, a prostire se na više od 110 kilometara. Ova i drevna i suvremena metropola puna je kontrasta, od orijentalnih pazara punih boja, buke i mirisa do nepreglednih šoping centara u betonu i staklu. Nekada je ovo bio grad nad gradovima – Carigrad, a danas njegov nasljednik Istanbul nimalo ne zaostaje. Bujrum.

Cijena putovanja od: 2.250,00 HRK

Odredište: Istanbul – Turska

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: avion

Termin: na upit

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) SPLIT -DUBROVNIK-ISTANBUL

Sastanak putnika za putovanje u Istanbul iz Splita u zračnoj luci Dubrovnik u 07:30 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, i zatim obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte). Molimo slijedite upute za lakše snalaženje u zračnim lukama. Let Dubrovnik-Istanbul 09:00h/12:50h (lokalna vremena). Granične formalnosti uključuju i pregled vize za Republiku Tursku. Transfer do središta grada. Deponiranje prtljage , moguće i check-in u hotel odmah prilikom dolaska, slobodno vrijeme za ručak i upoznavanje sa okolicom hotela (strogo središte). Podzemnom željeznicom odlazimo do Trga Taksim. Šetamo niz ulicu Istikal, uživa,o u gradu, razgledavamo suvenirnice i umjetničke galerije, fotografiramo Toranj Galatasaray. Povratak javnim prijevozom do hotela.Noćenje.

2) petak ISTANBUL

Doručak. Naše putovanje u Istanbul iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Šetamo prema džamiji Sulejmaniji s grobovima sultana Sulejmana veličanstvenog i Haseki Hurem, Sveučilištu, džamiji Bajazidiji, Kapali čaršiji (Grand Bazar), te nastavljamo preko Čemberlitaša (Konstantinov stup) do trga Sultanahmed. Obilazimo staru sultansku palaču Topkapi, palaču velikog vezira Ibrahima i Plavu džamiju. Popodne slobodno vrijeme za kupnju na Kapali čaršiji. Navečer je moguće organizirati zajedničku večeru s folklornim programom i trbušnim plesom. Noćenje.

3) subota ISTANBUL

Doručak. Naše putovanje u Istanbul iz Splita danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela za polazak na fakultativni izlet Stari i Novi Istanbul. Obilazimo gradske zidine koje su 1453. bile poprište najpoznatije bitke u svjetskoj povijesti, crkvu Sv. Spas u Hori s prekrasnim freskama, uspinjemo se na Eyup i radimo kratki predah u kavani Pierre Lotti s pogledom na Zlatni rog. Zatim odlazimo na dvosatnu stanku u šoping centru Gevahir, te izlet završavamo na Trgu Taksim. Šetamo niz Istiklal ulicu, uživamo u živosti grada, razgledavamo suvenirnice i umjetničke galerije, fotografiramo Toranj Galata i spuštamo se do Galata mosta. Na kraju završavamo na Misir čaršiji – egipatskoj tržnici začina koja otkriva orijentalno lice grada. Slobodno vrijeme i individualni povratak u hotel (15 min pješice). Noćenje.

4) nedjelja ISTANBUL – SPLIT

Doručak. Naše putovanje u Istanbul iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati okupljanjem na recepciji hotela. Odjava iz hotelskih soba i deponiranje prtljage na recepciji ili fakultativni izlet Bosporska čarolija: Transfer autobusom do Dolmabahce palače, nove sultanske palače iz druge polovine XIX. stoljeća u kojoj se razaznaje sjaj i raskoš Osmanlija. Nakon obilaska krstarenje najpoznatijim morskim tjesnacom na svijetu, Bosporom. Razgledavamo priobalne vile i palače, drevne male gradiće i ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju. Završavamo plovidbu na azijskoj strani i autobusom nastavljamo prema zračnoj luci. Putnici koji propuste ovaj izlet okupljaju se na kraju putovanja u Istanbul na recepciji u 14:00h, preuzimaju prtljagu i odlaze autobusom za zračnu luku SAW u pratnji predstavnika agencije. Prijava na let, preuzimanje ukrcajne karte, sigurnosne i carinske kontrole. Let Istanbul-Split 17:50h/18:50h. Naše putovanje u Istanbul iz Splita završava.

Cijena putovanja u Istanbul:

  • 1.990,00 kn – cijena s popustom
  • 2.290,00 kn – redovna cijena programa

Cijena putovanja u Istanbul uključuje:

Izravni let zrakoplovom Split – Istanbul – Split uz ručnu prtljagu propisanih dimenzija i jednu putnu torbu (kofer) do 20 kg, smještaj u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (kako je kategorizacija hotela u strogom središtu grada prilično nedosljedna organiziramo smještaj u one hotele koje su putnici najbolje ocijenili u završnim anketama), pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče za prva dva dana putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Istanbul ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja u Istanbul iznose 850,00 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 790,00 kn), osobne troškove, troškove izrade vize za Republiku Tursku 180,00 kn (potrebno je agenciji dostaviti ime oca i majke), fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (Aja Sofija sa slušalicama, Topkapi palača, Cisterna bazilika 50,00 €, uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 150,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

 

Napomene za putovanje u Istanbul:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, a kod posebnih – charter letova promjene satnice su moguće do neposredno prije polaska te putnik nema pravo žalbe u ovom slučaju

(2) tijekom leta charter zrakoplovom ne služi se jelo i piće

(3) putovanje se realizira za najmanje 130 prijavljenih putnika

(4) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Okapi d.o.o.

(5) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(6) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Okapi d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene

(7) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

(8) kod realizacije fakultativnih izleta uplata se vrši tijekom prvog dana putovanja (agenciji u zemlji realizacije programa), izvršene prijave i uplate ne mogu se otkazati, a naknadne prijave su moguće isključivo ukoliko bude raspoloživih kapaciteta.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel