Putovanje u Grčku Grand Tour

Grčka

Grčka je koljevka Zapada, čudesan poluotok oivičen bezbrojnim otocima i morem. Ponos današnjih Grka na svoju slavnu prošlost, velikane koji su oblikovali svijet i hramove od kojih zastaje dah, potpuno je opravdan. Veliko kružno putovanje na kojem ćemo otkriti drevnu Mikenu, velebne Delfe, i srednjovjekovnu mistiku Meteora, temperamentne zvukove sirtakija i uživati u ukusnoj grčkoj hrani. Grčku je teško opisati, ali je svakako vrijedi istražiti.

Cijena putovanja od: 5.990,00 HRK

Odredište: Grčka

Trajanje: 8 dana

Prijevoz: avion

Termini putovanja: 10.06./ 23.09.2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) subota SPLIT – ATENA

Okupljanje skupine za putovanje u Grčku u zračnoj luci Split u 16:30 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, obavljaju check-in (prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte) i pristupaju graničnim formalnostima. Let Split-Atena 18:30h/21:05h (lokalna vremena na odredištima). Nakon preuzimanja prtljage transfer do središta grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

2) nedjelja ATENA

Doručak. Naše putovanje u Grčku započinjemo obilaskom glavnog grada Atene. Panoramska vožnja: Trg Sintagma sa stražom ispred zgrade Parlamenta, Akademija, Biblioteka, Zappeion, Hram Zeusa Olimpijskog, Nacionalni park, Olimpijski stadion. Slijedi pregled Akropole sa slavnim Partenonom. Šetnja starim gradskim središtem, trgovima i uličicama koje vrve od trgovina, suvenirnica, kavana i restorana. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Fakultativna večera uz folklorni program. Noćenje.

3) ponedjeljak ATENA

Doručak. Putovanje u Grčku danas ćemo započeti obilaskom Akropole sa slavnim Partenonom.  Ovo iznimno mjesto epicentar je Starog svijeta i izvorište Zapadne misli. Nakon obilaska šetamo središtem grada uz mogućnost ručka. Poslijepodne obilazimo Nacionalni arheološki muzej s neprocjenjivim kulturnim, povijesnim i umjetničkim blagom Stare Grčke. Ovdje je najbolja i najveća zbirka artefakta koji su sačuvani na teritoriju Grčke. Slobodna večer. Noćenje.

4) utorak SOUNION – KORINT – NAFPLION

Doručak. Putovanje u Grčku danas započinjemo odjavom iz hotela, te izleta na krajnji jug poluotoka Atike, te prelaska na poluotok Peloponez. Posjet Posejdonovom hramu na rtu Sounion koji na svojoj prekrasnoj lokaciji dominira morskom pučinom. Nakon obilaska slobodno vrijeme za uživanje u krajoliku, kupanje i ručak (preporučamo riblje specijalitete). Slijedi vožnja preko priobalne atenske četvrti Glifada prema zapadu. Obilazimo Korintski tjesnac i lokalitet Korint. U Klasičnom razdoblju Stare Grčke Korint je bio grad-rival Ateni i Tebi, moćna trgovačka sila. Kraći transfer do Nafpliona (ili Nauplion), slikovitog gradića zanimljive povijesti. Smještaj u hotel. Noćenje.

5) srijeda EPIDAUR – MIKENA

Doručak. Putovanje u Grčku danas se sastoji od posjeta lokalitetu Epidaur i zatim posjeta drevnoj Mikeni. Epidaur je smješten u Saronskom zaljevu i dugo je bio neovisan grad. Poznat po Apolonovom sinu Asklepiju u čije lječilište hrle Stari Grci. Danas se lokalitet sastoji od monumentalnih građevina (stoa, stadion, tolos, Asklepijev hram), te najvećeg kazališta Stare Grčke. Kazalište je obnovljeno i fascinira kako veličinom tako i savršenom akustikom. Nakon obilaska nastavljamo prema obližnjoj Mikeni. Napravit ćemo stanku za posjet radionici keramike i za ručak. Poslijepodne uranjamo u još dalju prošlost kada je Mikena bila važno središte Grčke i Sredozemlja u drugom tisućljeću pr. Kr. Obilazimo veličanstvena Lavlja vrata, kružnu utvrdnu arhitektura, tolose i drevne grobnice vladara (Artrejeva grobnica). Povratak u hotel. Noćenje.

6) četvrtak OLIMPIJA – PATRAS

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje u Grčku danas nas vodi prema zapadu i obalama Jonskog mora. Obilazimo Olimpiju, drevno svetište poznato kao mjesto održavanja izvornih Olimpijskih igara: Pritaneon, Filipejon, Herin hram, Stadion, Eko stoa, Stoa Hestija, Zeusov hram i Zeusov oltar, Gimnazion, … Vrijedi posjetiti i Muzej Olimpije koji se nalazi na lokalitetu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo za Patras, veliki grad i luka koji vrvi životom. Stanka za šetnju središtem, kupnju, večeru. Smještaj u hotel. Noćenje.

7) petak DELFI – KALAMPAKA

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje u Grčku nastavljamo prelaskom novog mosta Rio-Antirio preko Korintskog zaljeva prema Delfima. Rijetko se koji lokalitet na svijetu može podičiti slavom koja pripada Delfima. Mjesto proročanstava koje su u velebnom Apolonovom hramu izricale Pitije, ujedno i mjesto održavanja Pitijskih igara, jedinih koje su bile poznate jednako koliko i Olimpijske igre. Lokalitet se smjestio na fantastičnoj lokaciji, strmini koja se s planine spušta prema plodnoj dolini. Obilazak uključuje šetnju do Stadiona, te završava pregledom Muzeja Delfa. Nastavljamo putovanje prema sjeveru i Kalampaki. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

8) subota METEORA – ATENA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje u Grčku privodimo kraju. Obilazimo Meteoru, nestvaran prizor prirodnih formacija na kojima su srednjovjekovni kršćani podigli manastire. Vožnja između ovih čudesnih formacija kamena je nezaboravno iskustvo. Obilazimo jedan od manastira kako bismo zašli u svijet molitve i mira, onaj svijet koji je pomogao sačuvati grčki jezik i kulturu u vrijeme osmanlijske okupacije. Nakon posjeta vožnja za Atenu. Prijava na let, granične formalnosti. Let Atena-Split 21:50h/22:30h. Naše nezaboravno putovanje u Grčku završava.

Cijena putovanja u Grčku:

  • 5.990,- kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti najkasnije do 30 dana prije polaska
  • 6.410,- kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Cijena putovanja u Grčku uključuje:

Let Croatia Airlines-a Split-Atena-Split, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi sedam (7) noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja u Grčku ne uključuje:

Pristojbe zračnih luka koje na dan objave aranžmana iznose 1.150,00 kn, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 1.225,00 kn), osobne troškove, paket ulaznica za lokalitete koji se obilaze (oko 70€, uplata na licu mjesta), dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage tijekom prijevoza i osiguranje od rizika otkaza 150,- kn (uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje u Grčku:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova

(2) putovanje se realizira za najmanje 20 prijavljenih putnika

(3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel