Putovanje u Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre Plus je program koji smo posebno osmislili za istinske ljubitelje kulturne i prirodne baštine, i gastronomije. Obilazimo Ravennu, Ferraru, Bolognu, Parmu, Mantovu. Ovaj niz fantastičnih gradova upotpunjujemo prekrasnim danom tijekom kojeg obilazimo pet gradića na spektakularnoj lokaciji u predjelu Cinque Terre. Kada uz sve ovo nadodamo odličnu gastro-ponudu ovih mjesta, rezultat je uistinu nezaboravno putovanje u Italiju.

Cijena putovanja od: 2.790,00 HRK

Odredište: Italija

Trajanje: 5 dana

Prijevoz: Brod & Bus

Termin: 12.10.2017

PROGRAM PUTOVANJA PO DANIMA:

1) četvrtak SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Cinque Terre Plus nasuprot autobusnog kolodvora u Splitu u 18:30 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj krupne prtljage u autobus, te odlazak do obližnje trajektne luke – tijekom ovih par minuta vožnje vodič će Vam dati informacije bitne za ukrcaj na brod i početak putovanja. Granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimanje ključeva brodskih kabina. Smještaj. Noćenje tijekom plovidbe.

2) petak RAVENNA – FERRARA  

Po dolasku u Anconu nastavljamo naše putovanje u Italiju prema Ravenni (160 km). Nekada središte Zapadnog rimskog carstva, grad danas obiluje bizantskom arhitekturom, i sretnim je slučajem prozor u drevni svijet ranog kršćanstva. Obilazak: S. Vitale, Duomo, Krstionice, Mausoleo di Galla Placidia, S. Apollinare Nuovo. Slobodno vrijeme za ručak. Kraća vožnja za Ferraru (90 km). Grad moćne obitelji Este koji su mu podarili sjaj i raskoš arhitekture. Obilazimo: Duomo, Castello Estense, Palazzo dei Diamanti. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

3) subota BOLOGNA – PARMA  

Doručak. Naše putovanje Cinque Terre danas započinjemo u 9:00 sati okupljanjem na recepciji hotela, a nakon odjave iz hotelskih soba. Obilazimo Bolognu, najveći grad pokrajine Emilia Romagna: Piazza Maggiore, S. Petronio, Palazzo Comunale, Fontana dell Nettuno, Torri Pendenti, S. Francesco. Slobodno vrijeme te vožnja za obližnju Parmu (90 km). Slijedi obilazak grada: Duomo, Battistero, S. Giovanni Evangelista, Palazzo della Pilotta. Nastavljamo putovanje prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

4) nedjelja CINQUE TERRE

Doručak. Naše putovanje Cinque Terre danas započinjemo u 8:30 sati, nakon odjave iz hotela. Cinque Terre, nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali i pod zaštitom je UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj i razigranoj obali, zelenoj zbog obilja vlage i prirodnih izvora. Obilazak se organizira vlakom. Tijekom vožnje od mjesta do mjesta imamo priliku vidjeti susret lijepih zelenih terasa i strmih vapnenačkih stjena. U svakom gradiću izlazimo, šetamo, fotografiramo, obilazimo. Riomaggiore je gradić sa zanimljivom kombinacijom antičke i srednjovjekovne baštine. Manarola je poznata po proizvodnji vina, a Corniglia je na fascinantnoj lokaciji (litica visine oko sto metara). Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i krećemo na dvosatnu vožnju prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

5) ponedjeljak MANTOVA – SPLIT

Doručak. Naše putovanje Cinque Terre Plus danas započinjemo u 8:30 sati okupljanjem na recepciji hotela, a nakon odjave iz hotelskih soba. Kraća vožnja do Mantove. Gradsko središe okružuje rijeka Mincio koja se ovdje izljeva u tri jezera i tvori jedinstveni krajobraz. Obilazak: S. Andrea, Palazzo Ducale, Duomo, Castelo di S. Giorgio, Palazzo Te. Slobodno vrijeme. Slijedi vožnja autocestom prema  Splitu. Uz prethodni dogovor moguće je iskrcavanje putnika na odmorištima ili izlazima s autoceste. Putovanje završava u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja Cinque Terre Plus:

  • 2.790,- kn (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti na žiro-račun agencije najkasnije 30 dana prije polaska
  • 2.990,- kn (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Cijena putovanja Cinque Terre Plus uključuje:

Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne kabine), smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (hoteli su smješteni uz rutu putovanja zbog optimalnog korištenja vremena, uglavnom stižemo navečer oko 21 sat i krećemo odmah iza doručka u 9 sati), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja Cinque Terre Plus ne uključuje:

Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 1.090,- kn), osobne troškove, ulaznice za muzeje i slične sadržaje, troškove degustacija, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage tijekom prijevoza i osiguranje od rizika otkaza (za osobe do 70 godina) 100,- kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje Cinque Terre Plus:

Mjesto okupljanja: Nasuprot autobusnog kolodvora u Splitu uz more, neposredno ispred trajektne luke, autobus s vidno istaknutim logotipom EXPLORA na vjetrobranskom staklu.

Vrijeme okupljanja: 18:30 sati

Putni dokument: Molimo da na putovanje OBVEZNO ponesete putni dokument kojeg ste naveli u prijavi za putovanje. Bilo bi korisno imati presliku putnog dokumenta (onog dijela s osnovnim podacima i fotografijom). Ovo je samo dodatna sigurnost, a ne obveza, i korisno je u slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta tijekom putovanja.

Prtljaga: Tijekom plovidbe na relaciji Split – Ancona nećete biti u mogućnosti pristupiti krupnoj prtljazi koja je u spremniku autobusa zbog sigurnosnih propozicija brodara. Prilikom pakiranja prtljage sve ono što vam je potrebno tijekom plovidbe deponirajte u ručnu prtljagu koja će biti uz vas u kabini broda.

Novac: U Italiji je platežno sredstvo EURO. Uputno je imati manje apoene, 5€, 10€ i 20€. Novčanice veće od 50€ mogu uzrokovati nemogućnost razmjene i odbitak pružanja neke usluge ili prodaje. Novce je najbolje deponirati i čuvati odvojeno od putnog dokumenta, a za to su najuputniji novčanici koji se ovjese oko vrata ili male torbe koje se vežu oko struka.

Sigurnost: Molimo uvažite kako džepara ima svugdje u Italiji i kako je potreban veći oprez nego u Hrvatskoj. Na vlaku kojim se vozimo od mjesta do mjesta (Cinque Terre) ima džepara prerušenih u turiste i važan je dodatni oprez.

Osiguranje Putnici koji su prilikom prijave za putovanje zakupili policu dopunskog putnog osiguranja trebaju znati da je zajednička (skupna) polica s popisom putnika i svim pripadajućim podacima kod vodiča putovanja. U slučaju potrebe korištenja police obratite se pratitelju / vodiču.

Troškovi ulaznica i izleta Za troškove ulaznica i vlaka u Cinque Terre cijenu ćemo definirati na početku putovanja ovisno o dogovoru koje sadržaje ćemo koristiti, očekujte iznos od 20,00€ do 40,00€ po osobi. Vodič će na početku putovanja prikupiti novce i na svakom lokalitetu kupovati ulaznice.

OSTALO

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani Općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana turističke agencije Okapi d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska

(4) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene

(5) raspored sjedenja u autobusu vrši se prema datumu uplate rezervacije

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel