ADVENT U PRAGU I BEČU

ZLATNI PRAG I RASKOŠNI BEČ

je glavni i najveći grad Češke Republike s 1.200.000 stanovnika. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta, a često ga nazivaju i Zlatni grad, Kruna svijeta, te Grad iz bajke. Jedinstven karakter grada je također dijelom posljedica njegove prirodne sredine budući da je smješten na 9 brežuljaka između kojih teče rijeka Vltava.

Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu.

Od 1992. Stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Prag je 2000. bio jedna od europskih prijestolnica kulture. Jedna od najpoznatijih građevina je zasigurno i Týnský chrám koji sa svojim prepoznatljivim tornjevima dominira gradom. Ponos Praga su i brojni mostovi preko Vltave, od kojih je najpoznatiji Karlov most koji je ime dobio po kralju Karlu IV. Jedna od najposjećenijih gradskih ulica je Zlatna ulička poznata po brojnim šarenim kućicama i književniku Franzu Kafki.

Prag također svojim posjetiteljima nudi dobru zabavu budući da obiluje brojnim pivnicama i klubovima s vrlo pristupačnim cijenama gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

Cijena putovanja od: 670,00 HRK

Odredište: Prag- Beč

Trajanje: 4 dana

Prijevoz: Bus iz Zagreba

Termin: 24.11. -27.11./ 01.12.- 04.12./ 08.12.- 11.12./ 15.12.- 18.12.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 22:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. PRAG

Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Panoramski obilazak grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgledavanje grada, jednog od najljepših gradova srednje Europe u pratnji vodiča: KARLOV MOST, STARO MJESTO, VACLAVSKE NAMESTI. Posjet židovskoj sinagogi i groblju. Po želji grupe večera u jednoj od čuvenih praških pivnica. Noćenje.

3.dan. PRAG

Doručak. Nastavak razgledavanja grada: HRADČANI, KATEDRALA SV. VIDA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIČKA, kraljevski ljetnikovac BELVEDERE. Poslijepodne slobodno za shopping i posjet BOŽIĆNOM SAJMU. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi s večerom na brodu (večera švedski stol). Noćenje.

4.dan. PRAG, BEČ, ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Praga. Zaustavljanje u TRAVEL FREE ZONI na češko–austrijskoj granici. Nastavak vožnje prema Beču. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča: RING, HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS… Posjet BOŽIĆNOM SAJMU… Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja u Prag i Beč uključuje:

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV,video, WC), 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena putovanja u Prag i Beč ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte,vožnja brodom po Vltavi s večerom 20€, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Napomene za putovanje u Prag i Beč:

(1) putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika

(2) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY d.o.o.

(3) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 5 dana prije polaska, u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana Agencija zadržava pravo korekcije cijene.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!

Vaš, Wings Travel